Hvad er bygningsautomatik?

Bygningsautomatik er et begreb, der dækker over en lang række systemer til styring af en bygnings tekniske installationer. Et eksempel kunne være en bevægelsessensor til styring af lys, men ofte dækker bygningsautomatik over større systemer, såsom KNX, Lon, IHC og Smart-house. Fælles for disse systemer er, at de er fuldt integrerbare med dit hjems installationer. Eksempelvis kan man bruge et IHC-anlæg til styring af lyset i sit hjem, hvilket du kan læse mere om her.

Flere systemer

De forskellige systemer inden for bygningsautomatik giver dig også mulighed for at samarbejde på tværs af forskellige funktioner. Det kunne eksempelvis være varme, ventilation, tyverisikring og røg-/brandalarm, så du er sikret bedre komfort og samtidig kan spare penge på din energiregning.

Et eksempel på styring af flere funktioner kunne være et hus med Smart-house indstillet til alarm og lysstyring. Kommer der en ubuden gæst, der ikke kan slå alarmen fra, vil røg-/brandalarmen hyle. Dette kan udbygges med ekstra sirener, ejer kan modtage en sms om indbruddet og alt lys i huset kan indstilles til at blinke. Ingen nabo vil være i tvivl om, at noget er galt. Ovenstående løsning er desværre ikke forsikringsgodkendt, men ønsker man en forsikringsgodkendt alarm er det muligt at få Smart-house til at samarbejde med en sådan alarm.

Intelligent styring af dit hjem

Både IHC og Smart-house styres ved hjælp af et webinterface, der gør det muligt at logge på systemet, selvom man ikke er hjemme. Er du for eksempel på vej hjem fra ferie kan du logge ind på systemet og skrue op for varmen i dit hjem. Derudover kan du også nemt tjekke om børnene har slukket lyset, eller selv slukke lyset uden fare for at vække barnet.

Der er mange muligheder for at gøre dit hjem smartere ved hjælp af bygningsautomatik, så kontakt os endelig for at høre mere om, hvad der passer til dit hjem, eller få et tilbud på opsætning af bygningsautomatik.