En varmepumpe kan hjælpe med at sænke dit energiforbrug, og dermed give dig besparelser på din energi-regning. Der er forskellige typer af varmepumper, der hver især har en række fordele og ulemper i forhold til dit hjem og dine behov. De tre typer varmepumper er jordvarme, luft-til-luft og luft-til-vand.

Jordvarmeanlæg

Om sommeren varmer solens stråler jorden op, og denne energi lagres så godt i jorden, at den også findes i de øverste lag i vinterhalvåret. Med et jordvarmeanlæg kan du udnytte energien til opvarmning, så du får besparelser på din energi-regning, og det er dermed et godt supplement, eller alternativ, til solceller.

Et jordvarmeanlæg består af en jordslange, der graves ned på din grund i 1 meters dybde, og en indendørs varmepumpe. Jordslangen er fyldt med frostvæske, der bliver varmet op af energien i jorden, så den opnår en temperatur på omkring 5°, hvorefter den løber ind i varmepumpen, der omsætter energien til centralvarme, og på den måde opvarmer dit hjem eller dit brugsvand.

Luft-til-luft varmepumpe

Et luft-til-luft varmepumpeanlæg er et rigtig godt supplement til den nuværende opvarmningsløsning, der kan hjælpe til at opnå store besparelser på energi-regningen – normalt oplever man besparelser på mellem 30-50% af de årlige omkostninger.

Vi har gode erfaringer med opsætning af Panasonic varmepumper, der er specielt tilpasset det danske klima.

Luft-til-vand varmepumpe

 
 
Er du i tvivl om, hvilken løsning der løser dit behov bedst muligt, så kontakt os for at høre mere om dine muligheder. Med afdelinger i Viborg og Randers har vi mulighed for at servicere hele Midtjylland.